Na zadawane pytanie czy boję jeść się kogel-mogel przygotowany z jajek, które sprzedaję odpowiadam z pełną stanowczością i pewnością, że nie. Hodowane przez naszą rodzinę kury na jednej z ferm ekologicznych w okolicach Białegostoku są poddawane najbardziej skrupulatnym i dokładnym kontrolom.

Posiadany przez nas specjalny certyfikat Unii Europejskiej uprawnia nas do sprzedawania jajek z emblematem i logo jajek ekologicznych. Działając od prawie stu lat na naszej fermie, określone tradycje i wzorce poprawnego zachowania są nam przekazywane z pokolenia na pokolenie i dzięki restrykcyjnemu podchodzeniu do obowiązujących norm postępowania z kurami wiem, że jesteśmy w stanie produkować jajka o najwyższej jakości oraz o najlepszych walorach smakowych. Ferma drobiu, na której działamy całą rodziną, dostarcza miesięcznie blisko 200 000 jajek na całym Śląsku co sprawia, że jesteśmy nie tylko wiodącym producentem i dystrybutorem jajek ekologicznych, ale również przodujemy w ilości generowanych jajek w naszej części Polski. Jajka ekologiczne wychodzące spod naszych rąk są gruntownie badane przez sanepid i jednostki zajmujące się wydawaniem określonych atestów jakości. Dzięki takim zabiegom możemy się cieszyć niczym niezszarganą opinią i renomą wśród wielu konsumentów naszych jajek. Chów ściółkowy kur w połączeniu z idealna infrastrukturą dla naszych kur zapewnia nam cieszenie się taką, a nie inną opinią. Prognozowany wzrost działalności naszej fermy na pewno nie sprawi, że spadną standardy przez nas implementowane na fermie. Wciąż zamierzamy propagować dobre tradycje i praktyki na naszej fermie.

Więcej info na: Ferma drobiu Kaźmierczak – Jaja ściółkowe